50 rytmikästä ja musiikintäyteistä vuotta

ESILLÄPop & Jazz Konservatorio viettää parhaillaan 50-vuotis juhlavuottaan. Juhlavuosi huipentui torstaina 3.11.2022 konserttiin Soivan Arabiasalissa.

Juhlapuheiden lisäksi illassa pääsi tutustumaan Konservatorion rytmikkääseen historiaan kuvien ja kertomusten avulla, sekä illassa kuultiin upea Pop & Jazz Konservatorion alumnien tähdittämä juhlakonsertti.

Kahden oppilaitoksen läheinen yhteistyö osana historiaa

Pop & Jazz Konservatorion historiikissa kerrotaan muun muassa kuinka Klaus ja Seija Järvisen vuonna 1972 perustama Oulunkylän Pop & Jazz musiikkiopisto hyväksyttiin lakisääteiseksi konservatorioksi vuonna 1986, ja matka Oulunkylän yhteiskoulusta 1970-luvulta Arabianrantaan 1990-luvulle on täynnä kiinnostavia käänteitä.

Vuodesta 2000 Konservatorion rehtorina on toiminut Janne Murto, ja samana vuonna konservatoriosta erkani ammattikorkeakoulutasoista musiikin koulutusta antava Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia, sittemmin Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazz musiikin koulutusohjelma. (PJK Rytmioppia 50, 2022)

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ja Pop & Jazz Konservatorion Säätiö jakavat vuonna 2021 keväällä valmistuneen musiikin uudisrakennuksen Soivan tilat, kuten harjoitteluhuoneita, konserttisalin, laitteistoa ja palveluita.

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Pop & Jazz Konservatorio ovat tehneet läheistä yhteistyötä monta musiikintäyteistä vuosikymmentä ja tämä yhteistyö jatkuu edelleen.

 


TUTUSTU

 

 

Kerro kaverille