20 000 dollarin rahapalkinto teollisen muotoilun alumneille

ALUMNI – Metropoliasta valmistuneiden teollisen muotoilun alumnien Atte Linnan ja Ville Ojalan kehittämä Bloft Mk2 -suuren mittakaavan 3D tulostin palkittiin viikonloppuna toisella sijalla Hackaday 2022 Prize-kilpailussa. Toisen sijan lisäksi heidät palkittiin kahdenkymmenen tuhannen dollarin rahapalkinnolla. Makerkulttuuriin keskittyvän Hackaday-yhteisön järjestämässä kilpailussa keskiössä olivat tänä vuonna uraauurtavat avoimen lähteen laitteisto- ja elektroniikka-innovaatiot, jotka tarjoavat ratkaisuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Uusia käyttötarkoituksia kierrätysmuoville

Toiminnallaan Bloft Mk2-suuren mittakaavan 3D-tulostin on uudenlainen hyperlokaali muovinkierrätysratkaisu, jolla muovijätettä voidaan hyödyntää paikan päällä pellettimuotoisena suoraan 3D-tulostettavaksi. Nimensä mukaisesti suuren mittakaavan tulostimella pystytään myös uudenlaisen ja skaalattavan mittakaavan tulostuksiin, mikä luo uusia käyttömahdollisuuksia 3D tulostukselle. Parhaimmillaan Bloft Mk2-tulostimella pystyisi kierrättämään 20 tonnin edestä kierrätysmuovia uusiin käyttötarkoituksiin.

Lue lisää Bloft Mk2 tulostimesta sekä sen toimintaperiaatteista Bloft design labin tiedotteesta.

 

 

Kerro kaverille