Arabian kampuksen Soiva on ehdolla vuoden rakennukseksi

EHDOLLA – Metropolian Arabian kampuksen Soiva-rakennus on ehdolla vuoden rakennukseksi suositulla ArchDaily-arkkitehtuurisivustolla. Voittajaa voi äänestää 15.2.2023 asti ArchDailyn verkkosivulla.

Arabian historiallisessa tehdaskorttelissa sijaitseva Soiva liittyy saumattomasti Metropolian luovien tekijöiden kulttuurikampukseen. Soivaa käyttävät yhteistyössä Metropolia ja Pop & Jazz Konservatorio.

Soiva yhdistää musiikin ammattikorkeakoulutuksen, ammatilliset opinnot, musiikin harrastajat ja musiikkileikkikoulun soittamisesta ja laulamisesta studiotyöskentelyyn ja tuottamiseen. Yhteisöllisyyttä korostava tilasuunnittelu tarjoaa uudenlaisia kohtaamisia oppilaitosten välillä sekä opiskelijoiden ja opettajien kesken. Rakennuksen oppimis- ja esitystilat mahdollistavat innovatiivisen pedagogiikan, jokainen tila on suunniteltu musiikin oppiminen edellä. Myös talon äänistudiot ja verkkostudio ovat poikkeukselliset Suomessa.

Rakennus on suunniteltu alusta lähtien vastaamaan musiikin opetuksen tarpeita — ja näyttämään tulevaisuuden opetuksen suuntaa. Soiva on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan nykyaikaisen lähi- ja verkko-opetuksen vaatimuksia. Soivan on suunnitellut arkkitehtitoimisto Tommila Architects. 

Alkuperäinen uutinen: Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kerro kaverille