Maailmankuuluja pipoja

ALUMNIT – Kuvissa näkyvien pipojen suunnittelija, tekstiilisuunnittelun alumni Taavi Mäkelä opiskeli Metropoliassa vuosina 2016-2021.

Taavi kuvailee kokemuksia kampukselta pääsääntöisesti hyviksi. Tosin silloin kuin hän aloitti Metropoliassa, kotikampus sijaitsi vielä Tikkurilassa, joka oli Taavin kuvailemana melko kehno.

– Mutta Arabian kampus oli kyllä aina tosi viihtyisä ja mukava paikka! Ihmiset kampuksella olivat mukavia ja kampuksella oli hyvä yhteishenki, Taavi kertoo.

Taavin mielestä parhaimmat kurssit tekstiilisuunnittelun opinnoissa olivat neulesuunnittelu-, kudonta- sekä kaikille luovan alan tyypeille yhteiset taide-opinnot. Hän piti myös valokuvauskurssia hyödyllisenä. Taavi olisi jäänyt kaipaamaan enemmän opintoja liittyen yrittäjyyteen.

Nykyään tekstiilisuunnittelun opintoihin kuuluu myös kurssi, joka käsittelee yrittäjyystoimintaa sekä yrityksen perustamista.

Taavi kertoo valmistaneensa virkkaustöitä jo lapsesta saakka, eli 17-vuotta kokemusta on nyt täynnä niiden suhteen.

– Aikanaan innostuin ala-asteella käsityötunnilla virkkauksesta ja mummo opetti sitä sitten lisää. Mulla oli teini-iässä parin vuoden tauko virkkauksessa mutta muuten oon tehnyt ja suunnitellu asusteita jo pitkään. Koulun jälkeen ehkä sit konkretisoitui se, että mä voin tehdä tätä jollain tasolla työkseni, ja että se visio mikä mulla on – on myös muiden mielestä siisti juttu, Taavi summaa.

– Mä oon miettinyt maisteri opintoja, mutta toistaiseksi jatkan omaa juttua tällaisenaan ja annan tilaa uusille ajatuksille ja ideoille. Haluaisin työskennellä suunnittelijana jollakin firmalla ja tehdä yhteistöitä erilaisten brändien kanssa. Siinä sivussa tuun varmasti aina toteuttamaan omia projekteja myös, Taavi kertoo jatkosuunnitelmistaan.

Taavin luomia hattuja on voinut bongata esimerkiksi skeittari Evan Mockin, artisti Madonnan sekä toimittaja Maria Veitolan päästä.

Tutustu Taavin töihin Instagramissa @tmbytaavi.

Kuvat: Taavi Mäkelä

Kerro kaverille