Opiskelijoiden mallistot Forssa Textile Week -tapahtumassa

AJANKOHTAISTA – TASTE FOR WASTE

Kuinka ylijäämämateriaalia voisi hyödyntää vastuullisessa tekstiilisuunnittelussa ja, mikä tekee jostakin vaatteesta erityisen? Miksi korjaamme tai emme korjaa vaatteitamme?

Metropolian 1. vuoden tekstiilisuunnittelun opiskelijat pohtivat ajankohtaisia kysymyksiä ja toteuttivat protomallistot, joilla mm. mahdollistettiin vaatekaappiin unohtuneille aarteille uusi elämä tai hyödynnettiin yritysten deadstock-varastoja asusteena tai osana sisustusta. Tavoitteena oli jo olemassa olevan tekstiilimateriaalin pitäminen käytössä mahdollisimman pitkään.

Taste for Waste -näyttelyprojekti toteutettiin osana Painetut tekstiilit ja pinnansuunnittelu -opintoja keväällä 2023. Opintojakson ohjaajina toimivat Metropolia AMK:n lehtorit Tuiti Paju (CAD) ja Tiina Karhu. Näyttelyn koordinoi Tiina Karhu. Näyttely on osa kansainvälistä Forssa Textile Week -tapahtumaa 17.-20.8.2023.

Opiskelijat: Annina Airila, Katja Busk, Kirke Kirikal (Pallas UAS, Estonia), Laura Krekula, Rosa Linna, Kerttu Moilanen, Maria-Sofia Niemi, Ida Paukkonen, Pihla Prittinen, Anni Pusila-Koskinen, Mebae Sakata (Yoshibi University of Art and Design, Japan), Tuisku Salminen, Jenna Savander, Karoliina Savi, Riika-Janita Setälä, Emma Simola, Sade Söderholm, Paula Tonder, Siiri Tykkyläinen.

Kerro kaverille