Musiikin tutkinto-ohjelman avauskonsertti oli menestys

AJANKOHTAISTA – Metropolian musiikin tutkinto-ohjelma ja vieraileva laulajatähti Denise Fontoura esittivät brasilialaista musiikkia syksyn loppuunmyydyssä avauskonsertissa. Brasilian suurlähetystö ja musiikin tutkinto-ohjelma toteuttivat konsertin, jota oli katsomassa laaja kansainvälinen yleisö. Tutustu tuleviin konsertteihin verkkosivuillamme sekä Metropolian tapahtumakalenterista.

Laulaja-lauluntekijä Denise Fontoura konsertoi loppuunmyydylle Arabiasalille torstaina 7. syyskuuta yhdessä Metropolian musiikin tutkinto-ohjelman opiskelijoiden kanssa.

Metropolian musiikin tutkinto-ohjelman konserttisyksy avattiin rakastetun Antônio (Tom) Carlos Jobimin (1927–1994) musiikille omistetussa konsertissa torstaina 7. syyskuuta Arabiasalissa, Metropolian Arabian kampuksella.

Loppuunmyytyyn konserttiin osallistui suurlähettiläitä, asiantuntijoita ja muita virkamiehiä yhteensä ainakin 37 eri maasta sekä runsaasti liike-elämän edustajia, joilla on liiketoimintaa Brasiliassa. Suomessa asuvia brasilialaisia oli myös paikalla huomattava määrä.

”Olemme todella iloisia siitä, että Brasilian suurlähetystö halusi kunnioittaa maansa kansallispäivää Metropolian Arabian kampuksella. Metropolian opiskelijoiden ja henkilöstön osaaminen sai laajaa kansainvälistä näkyvyyttä. Lisäksi opiskelijat saivat kokea, millaista on työskennellä kansainvälisen huippumuusikon kanssa, mikä varmasti auttaa, kun he rakentavat omaa urapolkuaan”, Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola kertoo.

Brasilian kansallispäivän konsertti ammattilaisten ja opiskelijoiden yhteistyönä
Konsertin tähtenä kuultiin brasilialaista laulaja-lauluntekijää Denise Fontouraa, jonka ura musiikissa alkoi hip hopin parissa, mutta josta kehittyi Rio De Janeirossa monipuolinen taiteilija. Viroon muuttanut Fontoura tunnetaan muun muassa legendaarisen Clazz Jazz Clubin ”Brazilian Nights”-tapahtumien laulusolistina. Konsertin muut laulusolistit olivat Metropoliassa latinalais-amerikkalaiseen musiikkiin erikoistuneita laulun opiskelijoita ja yhdeksänhenkisen orkesterin soittajat pop- ja jazzmusiikin opiskelijoita. Konserttia johti lehtori, basisti Marko Liski, joka toimii basson ja yhtyetoiminnan vastuuopettajana Musiikin tutkinto-ohjelmassa.

”Minulla on pitkä musiikillinen yhteistyöhistoria Brasilian suurlähetystön kanssa, ja he halusivat juhlistaa Brasilian kansallispäivää konsertin muodossa. Jobimin musiikki valikoitui konserttiin, sillä se on arvokkuudeltaan ja tyyliltään sopivan juhlallista ja kuitenkin rentoa. Opiskelijoille mielenkiintoa ja haastetta konserttiin toivat yhteistyö Denise Fontouran kanssa sekä kappaleiden autenttiset versiot, joita harvemmin esitetään Brasilian ulkopuolella”, Marko Liski kertoo.

Bossa novaa alkuperäiskielellä: ”Jobimin musiikissa kuuluu Brasilian historia”
Kokonaan portugaliksi kuullun konsertin sisältö koostui Jobimin tunnetuimmista sävellyksistä, joiden joukossa oli muun muassa 1960-luvun bossa nova -buumin aloittanut klassikko, Garota de Ipanema (suom. Ipaneman tyttö).

”Bossa novassa nerokkaan yksinkertainen melodia yhdistyy kiinnostavaan harmoniaan, ja siitä syntyy sen kauneus. Musiikkia kuljettavat eteenpäin aistillinen rytmi, tanssi ja kepeys.

Jobimin musiikissa kuuluu myös Brasilian historia: sotilasvallankaappaus, favelat ja elämän raskaus. Kaiken yli nousee kuitenkin ylistys elämän kauneudelle, joka kuuluu myös mm. Vinicius de Moraesin lähes runollisissa sanoituksissa”, Marko Liski taustoittaa.

Konsertin toteuttivat yhteistyössä Brasilian suurlähetystö ja Metropolian musiikin tutkinto-ohjelma. Kansainvälisessä yleisössä oli mukana edustajia ainakin seuraavista maista: Alankomaat, Algeria, Argentiina, Bulgaria, Chile, Egypti, Espanja, Etelä-Korea, Indonesia, Intia, Iran, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Japani, Kiina, Kolumbia, Kroatia, Kuuba, Kypros, Latvia, Liettua, Malesia, Marokko, Meksiko, Namibia, Peru, Portugali, Saudi-Arabia, Serbia, Thaimaa, Turkki, Ukraina, USA, Valko-Venäjä, Venäjä ja Viro.

Seuraa tulevia tapahtumia

Konserttisyksy on vasta aluillaan. Metropolia julkaisee tulevat konsertit verkkosivuillaan Tapahtumat-osiossa sekä Luova Dimensio osoitteessa arabiassatapahtuu.fi. Osta liput ja tule nauttimaan musiikista!

Lisätiedot

Tuottaja Pirjo Aittomäki
pirjo.aittomaki@metropolia.fi
Musiikin tutkinto-ohjelma

 

 

Kerro kaverille