Anna sparraa – NEB Prizes 2024

Onko sulla innovatiivinen konsepti, joka tekee arjesta kestävämpää? NEB Prizes 2024 -kilpailussa voit voittaa ideallasi rahaa!

Vuoden 2024 NEB Prizes -kilpailun haku on käynnissä! Huom. Hakuaikaa on jatkettu perjantaihin 17. marraskuuta klo 19:00 CET (eli Suomessa klo 20) asti. 

Tärkeimpiä arviointikriteerejä projekteille ovat kestävyys, osallistavuus sekä estetiikka ja kokemuksen laatu, joille NEB eli New European Bauhaus-aloite myös perustuu.

Eli mitä?
kestävyys – tuetaan kestävyystavoitteita ilmastotoimista kiertotalouteen, saasteettomuuteen ja luonnon monimuotoisuuteen

osallistavuus – arvostetaan monimuotoisuutta ja varmistetaan saavutettavuus ja kohtuuhintaisuus

estetiikka ja ihmisten saaman kokemuksen laatu – korostetaan suunnittelua ja kulttuurisia hyötyjä

Palkintoja jaetaan neljässä kilpailusarjassa, joiden teemoja ovat:
luontoyhteyden vahvistaminen
yhteenkuuluvuuden lisääminen
heikommassa asemassa olevien alueiden ja ihmisten tukeminen
elinkaariajattelun edistäminen teollisuudessa

Kilpailussa on kaksi eri palkintoluokkaa. Kategoria A on päättyneille hankkeille, joilla on saavutettu selkeitä positiivisia tuloksia. Opiskelijana tai alumnina kannattaa hakea mukaan kategoriassa B, jossa konsepti voi olla eri kehitysvaiheissa ja joka on rajattu enintään 30-vuotiaille.

Jokaisen teeman parhaat konseptit palkitaan nuorten kategoriassa B seuraavasti: ​
1. sija 15 000€​
2. sija 10 000€​
Rahapalkinnon lisäksi sekä voittaja että toiseksi sijoittunut saavat markkinointipaketin, joka pitää sisällään muun muassa mainoksia somekanavissa, lyhyen videon tuottamisen sekä tukea hankkeiden edistämisessä.

Nuorten kategoriassa rahapalkintoja on jaossa siis 8 kappaletta, kun jokaisen neljän teeman ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet palkitaan.

Tarkemmat kuvaukset kilpailusarjojen teemoista, hakuohjeet ja arviointikriteerit, aikataulut ja palkitsemisperusteet jne. löytyy suomeksi tästä tiedostosta.
Oranssilla on merkitty niitä kohtia, jotka kannattaa erityisesti lukea ja/tai liittyy nuorten kategoriaan B.
Lisätietoa kilpailusta saat myös kilpailun nettisivuilta.
Englanniksi täytettävän hakulomakkeen löydät täältä.
Aikaisempien vuosien hakemukset ovat nähtävillä ja ne löydät täältä, linkki viime vuoden finalistien töihin.

Jos mietit, sopisko just sun projekti kilpailuun tai tarviit apua hakuohjeiden tulkitsemiseen, Luovan Dimension porukka auttaa!  Tuu käymään Kampus Shopilla, nykäise meitä hihasta tai laita viestiä Annalle,  anna.muukkonen(@)metropolia.fi .

Kerro kaverille