Metropoliassa oma kamariorkesteri!

Syksyllä 2023 Metropolian musiikin tutkinto-ohjelmassa on aloittanut oma kamariorkesteri kymmenen vuoden tauon jälkeen!

Orkesterin kapellimestari ja Metropolian lehtori Okko Kivikataja pitää kamariorkesteritoimintaa olennaisena osana klassisen musiikin koulutusta. Säännöllinen yhteissoitto isommassa kokoonpanossa keskeisen ohjelmiston parissa kehittää tärkeitä ammatillisia valmiuksia orkesterisoittoon ja luo elämyksiä niin soittajille kuin yleisöllekin.

Soitettavista teoksista riippuen noin 20-25 henkinen Kamariorkesteri koostuu Metropolian musiikin tutkinto-ohjelman klassisen musiikin opiskelijoista ja orkesteri aikoo jatkossa työskennellä ja konsertoida lukukausittain.

Debyyttikonsertissaan Metropolian Kamariorkesteri esitti Edward Elgarin serenadin jousille sekä Aaron Coplandin Appalachian Spring -sarjan. Konsertti esitettiin Metropolian omassa Kammari- salissa sekä Käpylän kirkossa.

 

Teksti: Lea Vartiainen & Okko Kivikataja
Kuvat: Anna Finstad

 


 

Tiedot kamariorkesterin konserteista tulee Metropolian tapahtumakalenteriin sekä Luova Dimension tapahtumakalenteriin, josta on löydettävissä kaikki Arabian kulttuuri- ja luovien alojen tapahtumat ja näyttelyt.

 

Kerro kaverille