Arabia Kampus Shop yhteistyö OmniaShopin kanssa

AJANKOHTAISTA – Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabia Kampus Shop kehittää toimintaansa ja haluaa laajentaa tuotevalikoimaa opiskelija- ja alumnituotteisiin. Käynnissä on hyvien mallien ja käytänteiden hakeminen toteutetuista kampusshopeista muissa oppilaitoksissa, niin ammatikouluissa kuin korkeakouluissa. Syyskuussa Arabian kampuskoordinaattori Mira Simsiö ja Luova Dimension koordinaattori Anna Muukkonen vierailivat Espoon Omnialla tutustumassa OmniaShop – Kestävän kehityksen myymälään koordinaattori Kati Aulenin johdolla.

""

Kestävän kehityksen myymälästä – OmniaShopista Espoosta löytyy paljon ihasteltavaa.

Vierailun tarkoituksena oli hyväksi todettujen käytänteiden jakaminen shop-toiminnassa molemminpuolin. Aurinkoinen Kati vei Metropolian koordinaattorit kampuskierrokselle ja kertoi heidän toimintansa kulmakivet. OmniaShopilla fokus on kestävän kehityksen toiminnassa. Esimerkiksi tuotteita valikoidaan sen mukaisesti myyntiin, että ne täyttävät Omnian arvot ja kestävän kehityksen periaatteet. Myös Omnian opiskelijat pääsevät työskentelemään shopilla.

Omnian kampusshopilta löytyy opiskelijoiden toteuttamia kurssitöitä, esimerkiksi puu- ja metallitöitä, tämän lisäksi myynnissä on tarkkaan valikoituja pienyrittäjien tuotteita. Omnian kampusshop on neliöiltään huomattavasti suurempi kuin Arabian Kampus Shop, mutta siitä huolimatta yhteisiä toimintapoja löytyi paljonkin.

OmniaShopia kuvaillaan Omnian sivujen mukaan kestävän kehityksen myymäläksi, jossa on helppoa tehdä vastuullisia valintoja. Metropolian koordinaattoreiden mukaan kuvailu vastaa täysin kokemusta. ”Upea myymälä ja kokonaisuus, joka on saatu toimimaan”, ihastelee Anna.

”Vahvasti jäivät mieleen käytävien kauniit maalaukset ja rokokoo-tyyliin sisustettu kokoustila, kyllä Omniassa kelpaa”, Mira pohtii.

Kampuskierroksen aikana Espoon Omnialla ihasteltiin tilataidetta ja seinämaalauksia, sekä inspiroivia kokoushuoneita ja yhteistyötiloja.

”Vierailu oli erittäin antoisa – toivottavasti tavataan taas pian”, näin totesivat kaikki koordinaattorit yhteen ääneen. Omnian kampuskehittämisen tiimin on tarkoitus tulla seuraavaksi vierailemaan Metropolian Arabian kampukselle ja tutustumaan toimintaan korkeakoulussa.

Omnian Espoon kampuksen seinämaalaus.

 

Kerro kaverille