Tietoa meistä

Ota yhteyttä

Hei me ollaan tiimi! Meillä on tekemisen meininki ja hyvä energia. Tiimiin kuuluu myös vaihtuvia korkeakouluharjoittelijoita luovilta ja kulttuurialoilta.

Jäikö joku mietityttämään ja sinulla on kysyttävää? Törmätään kampuksella tai laita meille viestiä!

 • Anna Muukkonen

  Luovan Dimension koordinaattori

  +358400425540
  anna.muukkonen (at) metropolia.fi

 • Mira Simsiö

  Arabian kampuksen kampuskoordinaattori

  +358406632329
  arabiankampus (at) metropolia.fi

 • Venla Välimaa

  Luova Dimension viestintävastaava

  +358443645000
  venla.valimaa (at) metropolia.fi

 • Veera Tolonen

  Luova Dimension NEB-vastaava

  +358503467579
  veera.tolonen (at) metropolia.fi

 • Meeri Lehto

  Luova Dimension DCIB-hankkeen projektituottaja

  +358 50 567 9238
  meeri.lehto (at) metropolia.fi

 • Olisitko sinä tässä?

  Assistentti, Kampuskehittäjä

Luova Dimensio
kutsuu luovuuden
äärelle

Kulttuurikeskittymä ja kampuskohtaamo Arabiassa

Luova Dimensio on uusi avoin kulttuuri- ja luovien alojen yhteistyöalusta, jonka missiona on auttaa kaikkia pääsemään osaksi luovuuden ulottuvuuksia sekä mukaan yhteiseen tekemiseen ja kokemiseen. Vuonna 2021 avautunut Luovien tekijöiden kampus sijaitsee Arabia 135 – luovuuden korttelissa ja koostuu täysin remontoidun vanhan tehdaskorttelin tilojen lisäksi Soivan uudisrakennuksestaMetropolian Arabian kampus onkin koti 14 eri kulttuuri- ja luovan alan tutkinto-ohjelmalle.

Luova Dimensio pyrkii tuomaan esiin monipuolisesti kaikille avointa luovan tekemisen kirjoa kuten tapahtumia, näyttelyitä, myytäviä opiskelijatöitä ja konsertteja. Ota siis Metropolia kulttuuritarjonta haltuun pitämällä silmällä tapahtumat-välilehteä ja lue viimeisimmät kuulumiset Uutisista.

 

 

Hyvällä energialla yhdessä toteuttaen

Metropolia Ammattikorkeakoulun Älykäs ja Luova kaupunki -innovaatiokeskittymä organisoi ja vastaa Luova Dimension kehitystyöstä. Operatiivisesta käytännön toiminnasta vastaavat Luova Dimension koordinaattori Anna Muukkonen, Luova Dimension viestintävastaava Venla Välimaa ja Arabian kampuskoordinaattori Mira Simsiö. Kehittämistiimiin kuuluu myös vaihtuvia korkeakouluharjoittelijoita.

Me olemme yhteisö

Luova Dimensio on alusta mahtaville yhteisille asioille, mutta ei mikään valmis buffetti. Kerää poppoo kasaan, jaa ideasi meille ja katsotaan yhdessä miten voimme auttaa toisiamme.

Luovuus kuuluu kaikille

Luovuus on meissä kaikissa ja harjoitammekin sitä kaiken ikäisinä, päivittäin, lukemattomin tavoin niin arjen askareissa kuin eri alojen ammattilaisina. Kulttuurin ja luovuuden läsnäolo elämässä on myös todettu lisäävän kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sen myötä niin kulttuurista, kuin laajemminkin sosiaalista, kestävyyttä.

Vaikka luova toiminta painottuu fyysisesti erityisesti Arabian kampukselle, ei luovuus rajoitu pelkästään kulttuurin tai luovien alojen koulutukseen. Luova Dimensio pyrkii erityisesti verkkosivuillaan nostamaan esiin myös kaikkea tekemisen ja tapahtuman kirjoa luovuuden ympäriltä, joka sijoittuu niin muille Metropolian kampuksille tai virtuaalisiin todellisuuksiin.

 

Luovuudella ratkaisuja kestävämpään tulevaisuuteen

Luova- ja kulttuuritoiminta ei ole pelkästään kaunista ja kivaa. Kulttuuri siirtyy ja kehittyy sukupolvelta toiselle ja se onkin aina ollut yhteiskuntaa kehittävä ja uudentava voima. Siksi haluamme myös Metropoliassa nostaa niitä ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia esiin, joilla voimme oikeasti kehittää elämää rakennetuissa ympäristöissä kaikin puolin kestävämpään suuntaan.

Virallisena EU:n kumppanina Uusi Eurooppalainen Bauhaus -aloitteessa me Metropoliassa olemme sitoutuneet tekemään, osamme niin lokaalissa kehitystyössä kampustemme lähiympäristössä kuin kansainvälisessä yhteistyössä ja mittakaavassa.