Bauhaus -luento & elokuva ”Lotte am Bauhaus”

ke 8.2. klo 12:0015:30
Paikka: Arabiasali & Zoom, Hämeentie 135 A
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Esitykset, Luennot
Muotoilu, Muut, Taide
Ilmainen tapahtuma

Bauhaus (Staatliches Bauhaus) oli Saksassa, ensin Weimarissa, sitten Dessaussa ja lopulta Berliinissä vuosina 1919–1933 toiminut taide- ja arkkitehtuurikoulu. Moderni arkkitehtuuri- ja esinesuunnittelu on pitkälti lähtöisin Bauhausista. Bauhausin koulutusjärjestelmä esikursseineen ja tekemällä oppimista painottavana on vaikuttanut monien arkkitehti- ja taideteollisuuskoulutusten opetussuunnitelmiin. (Wikipedia)

Luennoitsija on Lahden muotoiluinstuutin visuaalisen suunnittelun lehtori evp. Kari Lohko. Luento käsittää historiallista taustaa Bauhausin perustamista ja sitä edeltävää aikakautta. Edelleen käsitellään koulun perustaneita hahmoja ja aatteita synnyn taustalla. Luennolla Lohko esittelee myös keskeiset Bauhausin professorit, merkittävät koulussa vaikuttaneet henkilöt sekä koulun arkkitehtuuria Dessaussa.  Lopussa katsaus Bauhausin siirtymisestä Ulmiin ja sen taustaa.

Elokuva Lotte am Bauhaus on Bauhausin juhlavuoden elokuva vuodelta 2019. Elokuva kertoo Bauhausin tarinan Weimarista Dessauhun nuorten opiskelijoiden näkökulmasta. Elokuva on fiktio, mutta Bauhausin päämäärä ja tarkoitus kirkastuu myös siksi että elokuva on kuvattu autenttisilla paikoilla. Elokuva on eri kuin YLEllä nähty sarja ”Die Neue Zeit” Elokuva on saksaksi. Tuotanto UFA Fiction, kesto 105 min.

Luennoitsija: Kari Lohko, visuaalisen suunnittelun evp. lehtori, Lahden muotoiluinstituutti

Striimataan myös Zoomiin: https://metropolia.zoom.us/j/62583487167

Tervetuloa!

Aika

8.2. klo 12
Kesto: n. 3,5 tuntia + tauot ja mahdollinen keskustelu

Paikka

Paikka: Arabiasali, istumapaikkoja 250

Hinta

Ilmainen, Vapaa pääsy

Kerro kaverille