KESTÄVÄN KEHITYKSEN TEEMAVIIKON NÄYTTELYT

ti 9.5.14.11.2023
Paikka: Arabian kampus, Hämeentie 135 D, 00560 Helsinki
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Näyttelyt
Muotoilu, Taide, Yhteisö

ARABIAN KAMPUKSEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN TEEMAVIIKON NÄYTTELYT

“Potentiaali”, kierrätys x design -näyttely 9.10.-14.11.2023 | Näyttelyaula ja ikkunanäyttely

Teollisen muotoilun opiskelija Lilja Nikkilän kuratoimassa näyttelyssä esitellään kampuksen opiskelijoiden ja alumnien suunnittelemia design-töitä ja teoksia. Näyttelyssä pääset ihailemaan opiskelijoiden luovia näkemyksiä siitä, miten kierrätettyjä materiaaleja voidaan hyödyntää designin luomisessa. Sana “potentiaali” viittaa mahdollisuuksiin ja piilevään voimaan.

Taste for Waste – näyttely 9.10.-14.11.2023 | Näyttelyaula

Metropolian tekstiilisuunnittelun ensimmäisen vuoden opiskelijat pohtivat ajankohtaisia kysymyksiä kiertotalouteen, tekstiiliylijäämään ja korjaukseen liittyen. Opiskelijat suunnittelivat konsepteja olemassa olevan tekstiilituotteen tai -materiaalin pitämiseksi mahdollisimman pitkään käytössä. Prototuotteiden toteutuksessa käytettiin painokangas-, värjäys- ja lankatekniikoita. Keke-viikolla esitellään Katja Buskin, Laura Krekulan ja Sade Söderholmin Secret life of recycled shirts -konsepti ja Pihla Prittisen, Tuisku Salmisen ja Jenna Savanderin Yhdessä Kasassa -konsepti. Näyttelyn koordinoi muotoilun lehtori Tiina Karhu.

Kestävä kehitys vaatetusalalla -näyttely – 9.10.-14.11.2023 | Näyttelyaula

Vaatetusalan toisen vuoden opiskelijoiden katsaus alan menneisyyteen, nykytilaan ja tulevaisuuteen kiertotalouden näkökulmasta | Näyttelyaula

SusTexEdu Erasmus+ hanke – tekstiili- ja vaatetusalan kestävyyshaasteet – 9.10.-14.11.2023 | Näyttelyaula

Metropolia kehittää yhdessä eurooppalaisten oppilaitosten kanssa kestävän kehityksen opetusta tekstiili- ja vaatetusalalla. Miten vähennämme tekstiilien ympäristökuormaa ja edistämme kiertotaloutta? Mitä osaamista ja asiantuntijuutta kestävät ratkaisut vaativat?

Missä?

Näyttely järjestetään Arabian kampuksen päänäyttelyaulassa 1 krs, Hämeentie 135 D.

Aikataulu

Näyttelyaika: 9.10.-14.11.2023

Toteuttajat

Kestävän kehityksen teemaviikkoa toteuttaa Arabian kampuksen Osaamisalueiden kestävän kehityksen -tiimi yhdessä Luova Dimension ja Arabian kampuskoordinaation kanssa.

 

Kerro kaverille