LUX 2024 – Näyttely

ke 1.2.24.5.2023
Paikka: Arabian kampus - Näyttelyaula, Hämeentie 135D, 00560 Helsinki
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Näyttelyt
Muotoilu
Ilmainen tapahtuma

LUX 2024 – Näyttely

Projekti 3 Tilasuunnittelu -Näyttely- ja tapahtumatilat, 10 op
Sisustusarkkitehtuuri , 4. vuosikurssi
Ohjaaja Pasi Pänkäläinen

Taustaa

Lux Helsinki on Helsingissä vuosittain tammikuun alussa järjestettävä valotaidetapahtuma. Se on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. Tapahtuman perustivat Helsingin kaupunki ja Helsingin Energia.
Lux Helsingin valotaideteokset ovat muodoltaan ja esitystavaltaan moninaisia. Teoksissa voi olla esimerkiksi rakennusten valaisua muuttuvin värein, videoprojisointia ja musiikkia, kineettisiä valotaideteoksia ja installaatioita. Teoksia toteuttavat suomalaiset ja kansainväliset taiteilijat. Teosten tapahtumapaikat keskittyvät kaupungin keskustan alueelle, mutta teoksia on viimevuosina sijoitettu myös ei kaupunginosiin.

Tehtävänä oli suunnitella toteutus Lux Helsinki 2024 tapahtumaan teemalla VALO JA RAKENNE.

Toteutukseen kuuluu kaksi osaa; toinen sijoittuu Arabian kampuksen alueelle, toinen Helsingin keskustan läheisyyteen. Molemmat osat toimivat itsenäisinä teoksina, mutta muodostavat yhdessä kiinnostavan kaupunkitilallisen yhteyden. Kaupunkiin sijoittuva toteutus on esillä vain Luxin ajan, Arabian toteutus voi jäädä paikalleen koko talven ajaksi.

Aika

Näyttely on esillä Arabian kampuksen näyttelyaulassa ensimmäisessä kerroksessa kampuksen aukioloaikojen mukaisesti.

ma – pe 7:30 – 21:00

Paikka

Näyttelyaula, 1 krs.
Hämeentie 135D
Arabian kampus
00560 Helsinki

Hinta

Vapaa pääsy, Ilmainen

Miten saan oman näyttelyn esille kampukselle?

Mikäli haluaisit oman työsi esille kampukselle, ota yhteyttä kampuskoordinaatioon sähköpostilla arabiankampus@metropolia.fi. Näyttelytilat ovat ensisijaisesti Metropolian opetuksen käytössä.

Kerro kaverille