Nallen rokotuspäivä -lastenkonsertti

ti 14.2. klo 18:0018:40
Paikka: Arabiasali, Muotoilijankatu 1B
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Esitykset, Keikat ja konsertit, Muut
Musiikki, Yhteisö
Ilmainen

”Neuvolamatkalla vatsassa perhosia, rokotuspäivä jännittää mua ja nallea…” Jännittääkö rokottaminen sinuakin?

Lähde rohkeasti nallen mukaan seikkailulle taisteluun pöpöjä vastaan. Nallen rokotuspäivä on yleisöä osallistava konserttikertomus rohkeudesta, ystävyydestä ja pelkojen voittamisesta.

Konsertin esittävät Metropolian varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön opiskelijat laulaen, soittaen ja leikkien. Lavalla nähdään 15 henkinen orkesteri ja soittimina kuullaan perinteisten bändisoittimien lisäksi mm. harppua, udua ja kanteleita. Esitys pitää sisällään jännittäviä elementtejä, kuten pöpöarmeijan, mutta myös lohtua ja läheisen lämpimän sylin. Loppuuko pöpöltä löpö?

Kesto

Noin 40 minuuttia

Kohderyhmä

Koko perheen konsertti.
Erityinen kohderyhmä ovat 3–7-vuotiaat lapset.

Hinta

14.2.2023
18.00 – 18.40

Paikka

Arabiasali
Muotoilijankatu 1 B
Helsinki 56

Hinta

Ilmainen, Vapaa pääsy

Kuva: Meri Kuusinen

THL, Tiedekeskus Heureka ja Metropolia yhteistyössä

Metropolian musiikkipedagogi- ja terveydenhoitajaopiskelijat yhdessä kulttuurihyvinvointia edistämässä rokottamis-aiheen äärellä.

Varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön- sekä terveydenhoitajaopiskelijoiden yhteisessä opintokokonaisuudessa ollaan kulttuurihyvinvoinnin edistämisen äärellä. Tässä moniammatillisessa yhteistyössä keskiöön nousee luovan ja monitaiteisen musiikillisen toiminnan mahdollisuudet ja hyödyntäminen osana terveyden edistämistä. Opintokokonaisuudessa tarkastellaan elämyksellisen ja yhteisöllisyyttä vahvistavan luovan ja monitaiteisen musiikkitoiminnan mahdollisuuksia helpottaa terveydenhoidollisia tilanteita, kuten rokottamista.

Koulutusjakson aikana opiskelijat valmistavat kummankin alan tietoa ja osaamista yhdistäviä toimintapisteitä Heurekassa 25.3. järjestettävään Lasten lääketieteen päivään.
Pitkäjänteinen kehittämisyhteistyö aiheen äärellä saa myös esittävän muodon, kun musiikkipedagogiopiskelijoiden Lasten Rokotuskirjan inspiroimina sävelletyt mm. tunteiden säätelyyn liittyvät kappaleet ensiesitetään Nallen Rokotuspäivä -lastenkonsertissa Arabian kampuksella 14.2. Sävelletyt kappaleet on äänitetty Soivan studiossa ja ne tulevat osaksi Lasten Rokotuskirjan toista painosta.

Yhteistyö on saanut alkunsa lapsille, perheille ja lasten kanssa työskenteleville rokottamisaiheen käsittelyn avuksi esimerkiksi neuvoloissa, päiväkodeissa ja kouluissa suunnatusta Lasten Rokotuskirjasta (tekijät: Anne Nikula ja Meri Kankaanranta).

Yhteistyössä Metropolian kanssa toimivat THL ja Tiedekeskus Heureka.

Kerro kaverille