Opiskelijoiden mielenterveysviikko

ma 8.4.su 14.4.
Paikka: Arabian kampus, Hämeentie 135 A
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Hyvinvointitapahtumat, Muut
Muut, Yhteisö
Ilmainen

OPISKELIJOIDEN MIELENTERVEYSVIIKON TAUSTAA

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä.

Kampanjoinnin taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää kiinni. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä ihan pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä. Kampanjalla pyritään myös vähentämään stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä vuosittain vaihtuvan teeman kautta.

Vuoden 2024 kampanjan teemana on yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus

Tällä hetkellä monet opiskelijat kokevat jäävänsä ilman lähiyhteisön tukea opiskelujensa aikana. Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan noin 24 % korkeakouluopiskelijoista kertoi kokevansa itsensä yksinäiseksi. Tutkimusten perusteella tiedetään myös, että vain alle puolet opiskelijoista tuntee kuuluvansa oman alan opiskelijoiden yhteisöön.

Kampanjan myötä tavoitteena on rakentaa yhteisöllisempää ja mukaan ottavampaa opiskelukulttuuria ja näin lisätä opiskelijoiden mielenterveyttä. Kampanjatapahtumien myötä kynnys osallistua madaltuu ja yhteisöllisyys lisääntyy. Kampanja tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden nostaa mielenterveysteemaa esiin opiskelijoiden arjessa.

Tutustu aiheeseen lisää nyyti.fi nettisivuilla.

Kampuksella

Arabian kampuksella tapahtuu ensi tiistaina 9.4.
ti 9.4. klo 10–14 Mielenterveysviikon messut Arabian kampuksella. Tila: Pääaula
Tule juttelemaan yhdenvertaisuudesta ja osallistumaan kilpailuihin, mukana menossa: Demoni, METKA, opiskeluhyvinvointipalvelut, oppilaitospapit, kirjastopalvelut, Helsingin klubitalo, Olohuone Kohtaus, Nuorten tukikohta

ti 9.4.klo 10–14 Taidepaja – yhteinen taideteos: Yhteisön voima,  yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus. Tila: Muoto AR121 Tule maalaamaan yhteisöllistä taideteosta yhdenvertaisuudesta. Taideteos sijoitetaan Arabian kampukselle.  Paikalla ammatillinen erityisopettaja eli MErkka Johanna Valtanen. Samalla voit osallistua myös leikkimieliseen arvauskilpailuun.

ti 9.4. klo 12.30-13.00, Kahvitauko: Olemmeko yhdenvertaisia?, Tila: Monttu-stage
Metropolian oppilaitospappi Matleena Ikola sekä lehtori Taku Kaskela keskustelevat sosiaalisesta saavutettavuudesta ja sosiaalisesti kestävästä kehityksestä. Miten luoda kampuksesta yhdenvertaisempi ja moninaisuutta arvostava ympäristö?

ti 9.4. klo 13.00-13.20 Chiara Orlandi & Stefano Cirilli Duo, Tila: Monttu-Stage
Musiikillinen matka läpi vaihtelevien maisemien: Italialaisia lauluja vanhanajan swing-ajoilta, bossa nova ja perinteisiä klassikkosäveliä uudelleen järjestettynä jazziksi, kitaran soitoksi ja improvisoiduksi tulkinnaksi.

ti 9.4. klo 13.30 Satutunti. Tila: Kynä & paperi AR103
Pötköttely kunniaan! Tylsä neukkari muuntautuu satunurkkaukseksi, kun kello 13.30 päästään nauttimaan vanhasta kunnon satutunnista. Ääneen luettujen satujen lomassa on lupa ottaa vaikka päikkärit.

Koordinoivia työryhmiä ovat kampuskohtaiset Opiskelua tukevat työryhmät (OTY). Mikäli sinulla on ideoita tai haluat liittyä mukaan käytännön toteuttamiseen voit laittaa sähköpostia antti.aijanen@metropolia.fi . Erityisesti opiskelijoita toivotaan mukaan suunnitteluun. Tervetuloa mukaan!

 

Jokainen mukana opiskelijoiden mielenterveysviikolla

#OMTV2024

Kerro kaverille