Ornamon Design Joulu X Designkaverit

la 9.12.10.12.2023
Paikka: Pikku-Finlandia, Karamzininranta 4, 00100 Helsinki
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Myyjäiset
Muotoilu, Taide, Yhteisö
Ilmainen

Ornamon Design Joulu X Designkaverit kokoaa tänä vuonna yhteen kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit tapahtumakeskus Pikku-Finlandiaan 9–10.12.2023. Ennakkoluulotonta arkkitehtuuria toteuttava väistötila tarjoaa designtapahtumalle ainutlaatuiset puitteet Helsingin sydämessä Töölönlahden rannalla. Tapahtuman Osallistujajoukko on täydentynyt, ja mukana on jo lähes sata kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön tekijää ja brändiä!

Kotimaisten muotoilijoiden torialueen lisäksi vuoden designtapahtumassa on mukana kävijöitä osallistavia koru- ja keramiikkatyöpajoja ja second-handia. Luvassa on kiireetöntä tunnelmaa, jouluostoksia ja unohtumattomia kohtaamisia!

Osallistujien joukossa on sisustus- ja korubrändejä, astioita ja käyttökeramiikkaa, muotia, asusteita ja taidegrafiikkaa. Tapahtumassa on myös lapsille suunnattuja designbrändejä. Tapahtuman kantavana teemana on yhteisöllisyys, kohtaamiset ja vastuullinen & fiksu kuluttaminen.

Osallistujien joukossa on esimerkiksi muotoilijaduo Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen koruista tunnettu Arkimuoto, LiLa Design, ekologisia lastenastioista tunnettu Skandino, sekä kellokoskelaisen Laura Gröndahlin värikkäät, mutta pelkistetyn kauniit printit ja vaneriteokset.

Kävijät pääsevät nauttimaan jouluherkuista ja hengähtämään ostosten lomassa tunnelmallisessa Finlandia Cafe&Winessa, joka on auki koko tapahtuman ajan. Tunnelmaa tapahtumassa tahdittaa DJ.

Luvassa koru- ja keramiikkatyöpajoja ja joulutunnelmaa

Tapahtuman tuottaa kotimaisen designin kentällä toimiva Designkaverit, jonka pop-up kaupat ja someyhteisö kokoavat yhteen kotimaisesta muotoilusta ja kestävästä elämäntyylistä kiinnostuneen yleisön. Designkavereiden perustajat Ella Hurskainen, Essi Järviö ja Stiina Lampinen haluavat tuoda yhteisönsä yhteishenkeä ja iloista tunnelmaa myös Ornamon Design Joulu X Designkaverit -tapahtumaan. Kävijät voivat päästä käsillä tekemisen makuun tapahtuman työpajoissa.

-Maanantaimallin korupajassa kävijät pääsevät toteuttamaan omia korvisunelmiaan ja suunnittelemaan itselleen unelmiensa korvikset. Leila Ceramics tuo tapahtumaan keramiikkapan, jossa pääsee taiteilemaan keramiikkaesineeseen oman näköiset koristeet alilasiteväreillä. Herttala Second handin rekeistä voi löytää toinen toistaan upeampia second hand -aarteita, Hurskainen lupaa.

Pikku-Finlandia tarjoaa muotoilun ystäville laadukkaat puitteet Helsingin ytimessä

Arkkitehtikolmikko Jaakko Torvisen, Havu Järvelän ja Elli Wendelinin suunnittelema puurakenteinen Pikku Finlandia sopii hengeltään hyvin Ornamon Design Joulun tapahtumapaikaksi. Väliaikainen rakennus on tuolloin Aalto-yliopiston opiskelijoiden toimesta suunniteltu kiertotalouden periaatteiden mukaisesti, ja se siirtyy uuteen käyttöön vuonna 2025. Moderni tapahtumatila on nyt Ornamon Design Joulun aikaan avoin suurelle yleisölle Töölönlahden rannalla osoitteessa Karamzininranta 4.

Kulkuyhteydet ovat sujuvat niin lentokentältä, linja-auto- kuin rautatieasemaltakin. Raitiovaunu- ja bussipysäkit sijaitsevat talon välittömässä läheisyydessä. Ydinkeskusta on kävelyetäisyydellä, ja talon läheisyydessä on useita paikoitushalleja henkilöautolla saapuvien käyttöön.

Pääsisäänkäynti Töölönlahden puiston puolelta, kolonnaadi terassilta, Pikku-Finlandian keskellä.
Pohjoinen sisäänkäynti Töölönlahden päädystä, Finlandia Cafe&Wine terassilta.
Lisätiedot mm. Mannerheimintien perusparannuksen vaikutuksesta kulkuyhteyksiin löytyy täältä.

Katso koko osallistujien joukko täältä:
www.ornamo.fi/mukaan-toimintaan/ornamon-design-joulu

Aika

9.–10.12.2023
Avoinna yleisölle:
la 12–18
su 11-17

Paikka

Pikku-Finlandia
Karamzininranta 4
00100 Helsinki

Hinta

Ilmainen, Vapaa pääsy

Kerro kaverille