Studia Hiilitalli: Ilmastonmuutoksen luonnontieteelliset perusteet

ti 14.11. klo 13:0015:30
Paikka: Arabian kampus, Hämeentie 135 D
Kielisyys: Suomeksi, Englanniksi
Muut, Virtuaalitapahtumat
Muut, Yhteisö
Ilmainen tapahtuma

Studia Hiilitallin ensimmäinen luento, Ilmastonmuutoksen luonnontieteelliset perusteet, alkaa lyhyellä tilannekatsauksella käynnissä olevasta ilmastonmuutoksesta ja muutoksen vaikutuksista. Katsauksen jälkeen keskustellaan yhdessä; mitä ajatuksia ilmastonmuutokseen liittyy ja millaisia muutoksia olet ehkä jo itse havainnut ilmastossa?

Luennon toisessa osassa käsitellään käynnissä olevan ilmastonmuutoksen aiheuttajia; mikä olikaan kasvihuoneilmiö ja miksi se on voimistunut? Luennon lopuksi esitellään ilmastojärjestelmää ja hiilen kiertoa sekä pohditaan miksi etenkin fossiilisten polttoaineiden (mm. öljy, kivihiili) kulutus vaikuttaa ilmastoomme niin merkittävästi. Jos ilmastonmuutoksen ymmärtäminen tuntuu vaikealta tai käsitteet vierailta, tule kuulemaan asiantuntijoiden vastaukset kysymyksiisi.

Studia Hiilitallin ensimmäinen luennoitsija Natalia Korhonen (Finnish Meteorological Institute, FT, meteorologia) työskentelee tutkijana Ilmatieteen laitoksen Sään ja ilmastonmuutoksen vaikutustutkimus -yksikössä. Korhonen on työskennellyt yli 15 v. uransa aikana Ilmatieteen laitoksella niin säänennustamisen kuin ilmastonmuutostutkimuksenkin parissa.
———————————————–

Luova Dimensio striimaa luennon Arabian kampuksella, päänäyttelyaulan läheisyydessä. Tähän ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan voit tulla paikan päälle kuuntelemaan.

Tilaisuus toteutetaan hybridinä eli osallistujat voivat olla mukana etänä tai paikan päällä.

Mikäli haluat katsoa luentoa omalla laitteellasi tai mennä paikan päälle kuuntelemaan: osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen pe 10.11. mennessä osoitteessa: Hiilitalli@metropolia.fi. Hiilitallin tiloissa on paikkoja rajoitettu määrä, joten ilmoitathan, osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai verkkoyhteydellä. Tervetuloa kaikille avoimille ja maksuttomille luennoille!

Aika

14.11.2023
Klo 14–15.30

Paikka

Arabian kampus, 1 krs.
Näyttelyaulan viereinen yhteistyötila Canto
Hämeentie 135D
00560 Helsinki

Hinta

Ilmainen, Vapaa pääsy

Kerro kaverille