Arabia Kampus Shop (vanha)

""

Arabia Kampus Shop

Arabia Kampus Shop on pieni kivijalkamyymälä, joka sijaitsee Arabian kampuksella pääsisäänkäynnin ja näyttelyaulan välittömässä läheisyydessä. Kampus Shop toimii myös kohtaamispisteenä, pop up -tilana ja muuntuu ketterästi kampuskehittämisen mukana!

 

Tule tutustumaan tuotteisiin, tapaamaan Kampus Shopille Arabian kampuskoordinaattoria ja kampuksemme opiskelijoita.

Katso alta valikoima, aukioloajat, maksutavat, Metropolia Shop -verkkokauppa ja toimintaperiaatteemme.

Arabia Kampus Shop valikoima ja hinnat

 • Kampushuppari 55e, opiskelijakortilla 50e
 • Kampuskollege 45e, opiskelijakortilla 42e
 • Metropolia logo -hupparit 59.90, vetoketjullinen 62.90e
 • Metropolia logo -kollege 44.90e
 • Arabia T-paita 28e, opiskelijakortilla 26e
 • Postikortit 2e
 • Kampuksen kangasmerkki 5e
 • Kangaskassit 20e
 • Metropolian julkaisuja 12-25e
 • Ja muita Metropolia logo-tuotteita..

Valikoimaa kasvatetaan pian alumnien suunnittelemilla ja valmistamilla vaihtuvilla tuotteilla.

Metropolia Shop -verkkokauppa

Voit myös tilata Metropolia Shop -verkkokaupasta erilaisia Metropolia-tuotteita.
Huom! Kulttuurikampustuotteet myynnissä vain kivijalkamyymälässä.

Kuvat: Tuomas Linna

Aukioloajat ja maksutavat

 • Kampus Shop on avoinna 2023 ma 11-16, ti 11-17 ja ke 11-16, suljettuna juhlapyhinä ja kampuksen ollessa suljettu.
 • Ota yhteyttä arabiankampus@metropolia.fi tai soita 040 663 2329.
 • Näyttelyaula on avoinna arkisin yleisölle klo 09:00-20:00 kampuksen ollessa avoinna.
 • Kampus Shopissa käyvät vain korttimaksut.
 • Tiedustele yrityslaskutusta arabiankampus (at) metropolia.fi. Huom! Kampuksen henkilökunta tai toimija – kysy sisäistä laskutusta erikseen.
 • Kampustuotteet eivät löydy verkosta, mutta muita Metropolia-tuotteita saa Metropolia Shop -verkkokaupasta.

 

Uniikki tuote tai teos?

Opiskelija tai alumni, onko sinulla töitä tai teoksia, joita olisit kiinnostunut myymään Arabia Kampus Shopissa? Tai henkilökunnan jäsen, onko sinulla tulossa kulttuuri- tai luovan alan opintojakso, josta olisi tulossa opiskelijoiden tuotteita myyntiin? Ilmianna itsesi meille.

Arabia Kampus Shopin toimintaperiaatteet

Koska Kampus Shop toimii kampuskehittämisen ytimessä ja tukee toiminnallaan opiskelijoiden luovuutta, yrittäjyyttä, sekä tarjoaa palkallisia korkeakouluharjoittelupaikkoja kampuksen opiskelijoille, sen on myös pystyttävä toimimaan mahdollisimman vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Nämä toimintaperiaatteet muokkautuvat matkan varrella kun Arabia Kampus Shopin tarina rakentuu.

 

Tuotteet ja toteutus

Kampus Shopin tämän hetkiset kampusprintit ovat suunnitelleet Metropolian visuaalisen viestinnän opiskelijat Paula Johansson, Pieta Oras ja Marcus Bankowski.

Vuonna 2021 Arabian kampuskoordinaatio järjesti osana kampuksen avajaisia kampusprintin suunnittelukilpailun. Kilpailuun tuli 36 ehdotusta eri tutkintojen opiskelijoilta. Kampuksen lehtoreista, asiantuntijoista ja kampus shopin suunnittelijoista koostunut raati valitsi jatkoon 10 ehdotusta. Ehdotukset asetettiin näytille galleriakäytävälle ja niitä sai käydä äänestämässä avoimella lappuäänestyksellä.

Voittajiksi valittiin lopulta kolme työtä, voittajan äänestämä suosikki ja raadin valitsemat kaksi muuta työtä. Metropolia osti voittajien printit jokaiselta suunnittelijalta 300 euron rahallisella korvauksella. Lisäksi voittajat pääsivät tutustumaan painotaloon, sekä he saivat lunastaa itselleen kampustuotteen Kampus Shopista.

Yleisön äänestämäksi voittajaksi valikoitui huomattavalla äänienemmistöllä (256 annettua ääntä) Paula Johanssonin suunnittelema mustavalkoinen printti, joka nähdäänkin nyt kampushupparissa.

”Printin muotoa suunnitellessani ajatuksena oli, että kulttuurikampus tempaisee mukaansa eri alojen opiskelijat”, Paula kuvailee printtiään.

Kaikki suunnittelijat ja heidän ajatuksensa suunnittellun printin takaa ovat nähtävillä Kampus Shopilla ja myöhemmin myös Arabian kampuksen sosiaalisessa mediassa.

 

Tulevat tuotteet

Tuleva tuotevalikoima kehittyy pikkuhiljaa. Tarkoituksena on lähteä kokeilemaan miten voimme tukea opiskelijoiden yrittäjyyttä ja motivoida tuomaan uniikkeja uusia tuotteita esille suurellekin yleisölle Kampus Shopin kautta. Tuotemyynti tapahtuu Kampus Shopilta ja valikoima saadaan esille muun muassa näyttelyaulaan. Eri luovien alojen tutkintojen opiskelijat tuottavat ja toteuttavat osana opintojaan erilaisia uniikkeja töitä, teoksia ja palveluita. Pyrimme siis vaiheittain saamaan näitä teoksia myyntin Kampus Shopille.

Myös alumneille on tulevaisuudessa paikka saada tuotteitaan myyntiin Arabia Kampus Shoppiin.

 

Toiminnan ylläpito

Liiketoiminnallaan Arabia Kampus Shop pyrkii ylläpitämään ja kehittämään shopin toimintaa. Kampus Shopin tuotot käytetään:

 • shopin ylläpitoon
 • valikoiman kasvattamiseen
 • opiskelijoiden tuotteiden myynnin mahdollistamiseen
 • toiminnan kehittämiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun Toimiva Ihmisten kaupunki -innovaatiokeskittymä, sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyksikön Yrittäjyys ja Innovaatiotoiminta -tiimi organisoi ja vastaa Kampus Shopin toiminnasta Arabian kampuskoordinaattorin ja Luovan Dimension koordinaattorin johdolla.

Kampus Shopin kehittämisen yhteydessä pyrimme huomioimaan toiminnan läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden, sekä huomioimaan Metropolian asettamat kestävän kehityksen toimintaperiaatteet mahdollisimman hyvin.

 

Tavarantoimittaja

Kaikki tekstiilituotteemme ovat Neutral -merkkisiä ja ne tilataan kotimaisen tavarantoimittajan Innoflamen kautta.  Innoflamen toimintaperiaatteeseen kuuluu, ettei yrityksellä ole turhaan tuotettuja ja painettuja tuotteita varastossa. Tuotteet siis painetaan ja toimitetaan vain tarpeeseen.

Muun muassa kampushupparimme on 100% orgaanista puuvillaa, jonka sisäpuoli on harjattu. Siinä on kaksinkertainen huppu, edessä kengurutasku, Lycra-resorit kädenteissä ja alahelmassa, sekä litteät nauhat. Se on 100% kestävästi tuotettu vaatetus, joka on valmistettu maailman korkeimpien sosiaalisten, eettisten ja ympäristösertifikaattien mukaisesti: GOTS, Fairtrade, EU Ecolabel, SA8000 ja Oeko-tex. Riippulaput ovat valmistettu prosessoidun puuvillan jäännöksistä. Painatukset tuotteisiin tehdään Innoflamelle Helsingin Pitäjänmäessä, josta ne matkaavat lähetin mukana kampuksellemme.

 

Tutustu tästä Neutralin sertifikaatteihin.

 

""

 

 

 

Ota yhteyttä

Kampus Shopiin ja näyttelyaulaan liittyvissä asioissa:

Mira Simsiö, Arabian kampuskoordinaattori
p. 040 663 2329
arabiankampus (at) metropolia.fi

 

Kampuksen näyttelyaula

Näyttelyaulassa toteutetaan kampuksen tutkinto-ohjelmien ja toimijoiden vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyaula on avoinna kaikille kampuksen aukioloaikojen mukaisesti arkisin klo 9:00-20:00.

Olisiko sinulla idea näyttelystä jonka haluaisit toteuttaa? Kerro se meille ja autamme sinut alkuun!