Näyttelyinfot – Näyttelyaula

Kudotut tekstiilit

Tekstiilisuunnittelun toisen vuoden opiskelijoiden töistä koottu näyttely esittelee teollisesti valmistettuja ja käsin kudottuja kuviollisia kankaita.

Kudotut tekstiilit ja tuotannonsuunnittelu -kurssilla opiskelijat syventyivät teollisiin kudontatekniikoihin ja ideoivat kangasmalleja CAD-kangaspuilla ja jacquardkoneella kutoen.

Kudekuviolliset metrikankaat on kudottu Tekstiiliverstaalla Hämeenlinnassa yhteistyössä TaTe-Teamin kanssa.

Dimuverse

Päänäyttelyaulassa esillä Dimuverse, joka on Metropolian digitaalisen muotoilun opiskelijoiden taidenäyttely, jossa vain ääretön on rajana. Digitaaliset elämykset on toteutettu Digitaalisen suunnittelun opiskelijoiden Kokeellinen suunnittelu -opintojaksolla.

 

Näyttelyn teokset

Kannettava – Cmaj7

Tekijä: Alfthan, Nuutti

Interactive audiovisual installation made from e-waste.

Kristiina

Tekijät: Gråsten, Saara ja Kuusjärvi, Rasmus

Perinteisiä maalauksia ja tekoälyä yhdistävässä Kristiina -teoksessa taulut heräävät henkiin.

Oleminen

Tekijä: Hannula, Samuli

Immersio, flow, uppoutuminen, oleminen, meditaatio, miksi haluammekaan ilmiötä kutsua.
Luonnossa oleskelun, jopa pelkästään luontokuvien katselemisen näytöltä on todettu vähentävän stressiä ja tarjoavan tauon kiireestä. Myös kauas edessä avautuvan maiseman katsomisella on havaittu sama vaikutus. Oleminen tarjoaa immersiivisen kokemuksen tilataiteen muodossa luonnosta ja sen rauhoittavasta vaikutuksesta. Tervetuloa keskittymään kaikkeen ja samalla ei mihinkään – olemaan ja kokemaan.

Universe

Tekijät: Hara, Maarit, Louhelainen, Janita ja Nemtanu, Christiana

Video installation. Wherever you go, there you are. Take a deep dive into galaxies and yourself.

Kerrokset

Tekijä: Hokkanen, Heidi

Kuinka yhdistää fyysistä materiaalia ja elektronista materiaalia toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi? Kerrokset-teos on prototyyppi ohjelmoitavasta ryijystä, jonka kuviointi muuttuu vuorokaudenajan mukaan.

Addiction

Tekijä: Hyttinen, Henna

Älä pelkää

Tekijä: Kärkäs, Toni

Ääni-installaatio. Koe teoksen äänimaailma fyysisenä kokemuksena. Tule osaksi teosta, jossa uppoudutaan elämän vaikeisiin tunnetiloihin sekä vapautumiseen.

Lohtu

Tekijät: Mikkonen, Marianne, Tilli, Stiina, Toivonen, Maiju ja Tran, Maini

Lohduttavia sanoja ja tunteita käsittelevä teos, joka toteutettiin 12/21 installaationa kampuksella. Dimuversessä nähdään Lohdusta tehty koostevideo.

Beanporium

Tekijä: Juurikkala, Riku

Miltä näyttää Beanporium, tulevaisuuden epäeettinen kahviautomaatti, jonka rahastusalgoritmit ovat seonneet huollon puutteesta?

Datamuoto

Tekijä: Järvinen, Oskari

Miltä näyttää, jos antaa datan piirtää? Datamuoto on sarja kokeiluja, joissa COVID19 datasta on piirretty muotoja javascript ohjelmointikielellä.

Knuter’s Legacy 2

Tekijä: Korhonen, Joona

RPG-peli. Teoksessa tutkitaan pelin tekemistä ja siihen liittyviä eri elementtejä (Ohjelmointi, Pelimoottori, grafiikoiden piirtäminen, musiikki jne)

Hän

Tekijä: Paananen, Vellamo

Mitä jos voisimme keskustella eläinten kanssa? Mitä haluaisit kysyä? Teos pohtii, voisiko tekoäly auttaa meitä ymmärtämään eläimiä paremmin. Voisiko se antaa eläimille mahdollisuuden tulla kuulluksi? Kenen äänellä tekoäly oikeastaan puhuu? GPT-3- ja DALL-E 2-tekoälyjen avulla toteutettu ”Hän” antaa käyttäjälle mahdollisuuden kysyä tekoälyeläimeltä mitä vain.

Flea Circus

Tekijä: Saarinen, Anni

Kaksinpelattava tasohyppelypeli. Kahden kirpun taistelu sirkuksen herruudesta.

Destructive Digitalization

Tekijä: Soikkeli, Roope

A working UI (user interface) prototype that criticizes the effects of ever accelerating digitalization. This piece includes images and textures created by AI image creation software DALL·E.

Digitalisaation haittoihin kantaaottavan käyttöliittymän prototyyppi, johon yhdistyy DALL·E-tekoälyohjelmalla tuotettua kuvamateriaalia ja tekstuureja.

Aesthetics of Mars

Tekijä: Suzi, Arina

NFT Teos. Teos perustuu kryptotaiteen tutkimukseen ja käsittelee Marsin estetiikkaa. Teoksessa yhdistetään käsitystä Marsin tunnelmasta ja kryptotaiteen oleelliset kriteerit.