Digitaalinen tekstiilitulostus

Erikoislaitteita eri aloilta

Digitaalinen tekstiilitulostin antaa tekstiileille ja luovuudelle uusia mahdollisuuksia. Tekstiilitulostin sijaitsee Metropolian Arabian kampuksella ja se on ensisijaisesti opiskelijoiden käytössä osana muotoilun opintoja. Tekstiilitulostuspalvelua tuottavat opiskelijat ja työn laatua tarkkailee asiantuntijalehtori.

Palvelu ja hinta

Tekstiilitulostuspalvelun kautta asiakkaan on mahdollista tilata oman digitaalisen tiedotonsa pohjalta tulostettua kangasta. Designin ainoa kokorajoite on kankaan leveys ja värejä voi käyttää rajoittamattomasti. Parhaimmillaan tulostin on ns. miljoonien värien tulostamisessa esim. maalaukselliset pinnat. Palveluun sisältyy konsultaatio, missä varmistetaan tulostustiedoston tekniset ominaisuudet ja asiakkaan kangasvalinta. Asiakkaan on mahdollista tilata koetulostus kankaasta ennen suurempaa tilausta. Hinta määräytyy tulostettavan kohteen mukaan yksilöllisesti.

Tulostin

Tulostin on DuPont Artistri 2020 1800 -malli ja siinä käytetään tekstiiliteollisuuden reaktiivivärejä. Tulostusjälki muodostuu kahdeksan värin sekoittamasta rasteripistepinnasta. Tulostusresoluutio on 700 dpi/inch. Reaktiivivärit mahdollistavat kestävän, ihoa vasten miellyttävän tuntuisen ja intensiivisen tulostusjäljen. Reaktiiviväritulosprosessin eri vaiheet ovat kankaan esikäsittely (valmiiksi kankaissa), tulostus ja jälkikäsittelynä höyrytys sekä pesu. Asiakas kannattaa pestä kangas vielä kertaalleen materiaalin pesuohjeiden mukaisesti ennen sen jatkotyöstämistä.

Reakstiivivärit toimivat luonnonkuituisille kankaille, joille on tehty valmiiksi esikäsittely. Asiakas ei voi käyttää omaa kangastaan tulostuksessa ellei sitä ole tilattu valmiiksi esikäsiteltynä. Palvelun kangasvalikoimasta löytyy puuvilla-, puuvilla-pellava-, silkki ja villakankaita. Kankaista löytyy vaihtoehtoja sisustus ja vaatetuskäyttöön.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous:

tuiti.paju (at) metropolia.fi

Kerro kaverille